Vlaams Belang boos over energiefactuur: "Demir zal veel mensen in energie-armoede storten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang maakt zich boos op Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De reden is het capaciteitstarief voor elektriciteit dat er zit aan te komen in 2022.

"Hiermee zal Vlaams minister van Energie Zuhal Demir veel mensen in de energie-armoede storten", zegt Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). 

"Als de stroomfactuur zal worden berekend zoals nu voorligt, zullen alleenstaanden deze zien stijgen met 50 euro, terwijl mensen die zich een Tesla kunnen veroorloven honderden euro's zullen besparen."

"Volgens Demir moet de stroomfactuur niet meer berekend worden op hetgeen men in totaal aan elektriciteit verbruikt, wat normaal en rechtvaardig is, maar vooral op het zogenaamde piekverbruik, de momenten waarop Vlamingen veel elektrische toestellen tegelijk gebruiken", vervolgt Van Rooy.

"Om te vermijden dat de komende jaren de stroom uitvalt omdat iedereen die van het werk thuiskomt tegelijkertijd zijn elektrische auto begint op te laden, wil Demir dus bepalen wanneer Vlamingen hun kookplaat en wasmachine aanzetten. Wie met andere woorden zijn elektriciteitsverbruik niet spreidt over de dag, zal meer moeten betalen."