Vlaams Belang zeer boos nadat een pak gezinnen meer moeten betalen voor energie: “Verkeerde beleidskeuzes”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De federale energieregulator (CREG) heeft een duidelijke waarschuwing voor gezinnen die met een variabel energiecontract werken. Hun factuur kan tot 130 euro per jaar stijgen.

Het CREG zegt dat dit te wijten is aan de de stijgende energieprijzen op de groothandelsmarkten. Ongeveer 40 procent van de Belgische gezinnen heeft een variabel energiecontract dat maandelijks of per kwartaal aangepast wordt aan de pieken en dalen van de energieprijzen op de groothandelsmarkten.

“De prijs die energieproducenten moeten betalen voor hun CO2-uitstoot staat op een recordhoogte", stelt Bart Claes (Vlaams Belang). 

"Dat heeft natuurlijk impact op de energieprijzen." Claes wijst er op dat de regeringen van dit land zichzelf in de voet schieten door het energiebeleid dat nu gevoerd wordt. 

"Het is onvoorstelbaar dat op het moment dat de regeringen in dit land actief de burger wil aanzetten om een elektrische wagen en een warmtepomp in huis te halen, de prijs van elektriciteit naar onvoorstelbare hoogten wordt gestuwd", zegt Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang). 

"Dit is geen louter natuurlijke marktevolutie, maar eveneens het resultaat van een opeenstapeling aan verkeerde beleidskeuzes."

Het Vlaams Belang pleit voor een fundamentele omslag in het energiebeleid. “Het is vertrouwen is volledig zoek”, besluit Claes.