Voorstel van CD&V over mondmaskers in school blijkt gevaarlijk: “Ben je verspreiding van het virus aan het organiseren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Op 1 september gaan de scholen terug open. De leerlingen in het secundair onderwijs starten met code geel. Ze zijn verplicht een mondmasker te dragen, behalve tijdens het sporten en de pauzes.

CD&V-parlementsleden Jo Brouns en Loes Vandromme, beiden vast lid van de Commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement, vinden het beter om voorwaarden op te stellen zodanig leerlingen niet de hele tijd een mondmasker moeten dragen.

De parlementsleden pleiten om leerlingen enkel een mondmasker te laten dragen buiten het klaslokaal. “Ik roep de minister van Onderwijs dan ook op dit punt opnieuw te bespreken met de onderwijspartners”, luidt het. “Op basis van een lokale risicoanalyse en mits een optimale ventilatie van het klaslokaal is een verplichting van het dragen van een mondmasker niet nodig.”

Maar experts zijn niet enthousiast over dat voorstel. “Dit is onverantwoord”, zegt Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) aan Belga. “Je gaat niet nog voor de scholen weer openen pleiten voor versoepelingen. Dan ben je de verspreiding van het virus aan het organiseren.”

Tags cornavirus