Wanneer wordt het Covid Safe Ticket afgeschaft? Premier De Croo geeft uitleg

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) had het na afloop van het Overlegcomité van vrijdag ook nog even over het veelbesproken Covid Safe Ticket.

Vanaf 1 maart moet je een boosterprik gehad hebben om over een geldig vaccinatiebewijs te beschikken. Dat betekent meteen dat het CST nog een tijdje mee zal gaan.

"Iedere bijkomende vaccinatie geeft ons bijkomende vrijheid. En dat vertaalt zich via het CST, een belangrijk instrument, dat ervoor zorgt dat we het maatschappelijke leven kunnen behouden en we dat op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen", vertelde premier De Croo.

"Maar is het CST er voor de eeuwigheid? Absoluut niet. Als we na omikron zien dat de besmettingen gestabiliseerd zijn, als we zien dat de situatie in onze ziekenhuizen gestabiliseerd is, dan zullen we het gebruik van het CST tegen het licht houden."

"En laat het duidelijk zijn. We zullen dit soort certificaat geen dag te lang gebruiken", benadrukte De Croo.

"Maar vandaag is nog steeds een belangrijk instrument. Om ervoor te zorgen dat mensen zich vaccineren, om ervoor te zorgen dat mensen op een zo veilig mogelijke manier zaken met elkaar samen kunnen doen. Maar we zullen het geen dag te lang aanhouden."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24