Welke coronamaatregelen komen er? Frank Vandenbroucke geeft uitleg

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft vooruitgeblikt naar het Overlegcomité, dat dinsdag al zal plaatsvinden. Wat kunnen we verwachten?

"We moeten een stuk voorzichtiger zijn, maar we gaan geen vrijheden opofferen. We gaan geen sectoren sluiten", verklaarde Vandenbroucke op Eén.

"Ik heb gezegd dat het 'Rijk der Vrijheid' iets zou zijn voor na de zomer, in het najaar. Intussen hebben we met de deltavariant te maken gekregen. Dus moeten we de vrijheid die we wel verworven hebben nu goed bewaken, een beetje organiseren, en zorgen voor een veilige vrijheid."

"Maar we gaan en staan waar we willen. De cafés en restaurants blijven open. De kinderen moeten naar school kunnen gaan. Maar misschien wel opnieuw meer met mondmaskers enzovoorts."

"Geen enkele maatregel is op zichzelf het wondermiddel, dat weten we intussen. Het is én mondmaskers opnieuw meer gebruiken, én zorgen voor hele goede ventilatie..."

Covid Safe Ticket

Ook de uitbreiding van de coronapas is een optie. "Het Covid Safe Ticket is een extra laagje veiligheid. Net zoals ventilatie voor extra veiligheid zorgt, net zoals mondmaskers voor extra veiligheid zorgen."

"Het is de combinatie van die dingen; er is niet één unieke goede beveiligingsmaatregel, dat idee moeten we uit ons hoofd zetten."

Download nu de gratis app van Redactie24