Wouter Beke razend op Pfizer: "Zo kunnen wij geen ordentelijke vaccinatie organiseren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&) zegt de teleurstelling van het ziekenhuispersoneel te begrijpen, nu hun vaccinatie moet uitgesteld worden. Pfizer levert immers minder vaccins. Anderzijds lijkt de schade mee te vallen: het gaat om 11.600 vaccins minder.

"Het is beter dan het ons dinsdagavond gemeld werd, toen bleek het om aanzienlijke aantallen minder te gaan. Het is de bedoeling om de komende twee weken de vaccinaties in de dertien ziekenhuizen die we voorzien hadden, toch te gaan hernemen", zei Beke op VTM.

"We zullen ons focussen op de mensen die werken op de afdelingen intensieve zorgen en op de spoedafdelingen. Onze absolute prioriteit zijn de woonzorgcentra."

"Ik begrijp de ontgoocheling van de mensen die in de ziekenhuizen werken. En wij zijn ook bijzonder gefrustreerd om zo'n nieuws op een dinsdagavond te krijgen. Pfizer zegt in februari meer te kunnen leveren, ik hoop dat dat betere vooruitzichten geeft, want dit is echt wel een moeilijke situatie. De boodschap aan Pfizer moet duidelijk zijn: wij moeten leveringszekerheid hebben voor de komende weken, anders kunnen wij geen ordentelijke vaccinatie organiseren."