Zien De Wever en Van Grieken een coalitie tussen N-VA en Vlaams Belang mogelijk?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Uit de recente peilingen blijkt dat N-VA en Vlaams Belang een meerderheid zouden kunnen vormen in Vlaanderen als het vandaag verkiezingen zouden zijn. Hoe denken voorzitters Bart De Wever en Tom Van Grieken daarover?

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken reikt de hand naar N-VA. "De peiling wijst uit dat wij en N-VA samen 50 procent kunnen halen. Het zal de lakmoesproef worden voor de N-VA. Kiezen ze voor ons, dan kunnen ze een rechts en Vlaams beleid hebben", zegt hij bij VTM Nieuws.

N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet een samenwerking met Vlaams Belang echter niet haalbaar. "Ik denk dat veel kiezers aan de rechterzijde ook wel denken aan een coalitie tussen N-VA en Vlaams Belang omdat ze Vivaldi nog veel sterker afwijzen."

"Maar elke keer als je denkt 'misschien', dan komt Vlaams Belang weer op de proppen met een daad of een uitspraak die het onmogelijk maakt. Mijnheer Van Grieken recent ook weer met zijn blanke dominantie. Dat is verloren energie", vertelt hij bij VTM.

Tom Van Grieken vindt dat De Wever op deze manier niet naar zijn achterban luistert. "Recent onderzoek toont aan dat 80% van de kiezers van N-VA dat wel ziet zitten. Mijnheer De Wever wordt steeds meer een Romeinse keizer die alle voeling met zijn onderdanen aan het verliezen is."