Bespaar geld bij het winkelen: Ontdek welke supermarkten de prijzen het minst verhoogden

door: MRO
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

We voelen het allemaal wanneer we aan de kassa van de supermarkt komen met onze aankopen. We moeten een flink stuk dieper in onze geldbuidel tasten.

De prijzen in de supermarkten schieten al maandenlang in snel tempo de hoogte in. Maar bij sommige supermarktketens stijgen de prijzen forser dan bij andere, zo blijkt.

In NU, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad, worden prijzen van enkele tientallen producten vergeleken op 8 april 2022 met 19 april 2023. Daaruit blijkt dat de prijzen het hardst gestegen zijn bij Colruyt, met name +22 procent. Belangrijk hierbij is wel dat de prijs van alle producten uit de vergelijking samen met 84,36 euro nog wel steeds het goedkoopst is bij Colruyt.

De prijsstijging in het kleinst bij Albert Heijn, met een toename van 12 procent. Daar betaal je voor de producten uit de vergelijking 86,27 euro op 19 april, een klein verschil met Colruyt dus.

Vorige maand kwam databedrijf Daltix naar buiten met de evolutie van prijzen in Belgische supermarktketens. Uit hun onderzoek bleek dat de prijzen het sterkst waren gestegen bij Aldi en Lidl. Dat kan je hier nalezen.