'Coronamaatregel om alleen te shoppen moet afgeschaft worden'

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

De soldenperiode baart een muis voor de winkeliers. Het gaat niet goed, de opkomst ligt 35 procent lager en de omzet is maar liefst 40 procent gedaald tegenover de soldenperiode vorig jaar in juli. Men vraagt dat de regel om alleen te shoppen dringend wordt afgeschaft.

Het individuele shoppen speelt een belangrijke rol in de daling van de omzet en het aantal shoppers. Dat blijkt uit een enquête van Comeos, die de ketens in België vertegenwoordigt.

Koppels mogen niet samen naar binnen, al is de winkel leeg. Vele kopers haken dan gewoon af. Uit de enquête blijkt dat onze leden het unaniem eens zijn : deze maatregel moet afgeschaft worden.

Een bijkomende verklaring van de slechte cijfers is natuurlijk de hittegolf. Shoppers zagen het niet zitten om zich naar de winkel te verplaatsen met zo'n weer. 'Aan het weer kunnen we jammer genoeg niet veel doen,' vertelt Kathy Bergen, Sector Manager Fashion.

"Maar wat we wel absoluut hadden moeten vermijden was het uitstel van de solden naar augustus. Door de solden te verzetten, zijn heel wat Belgen in juli al over de grens of online gaan shoppen."

Tags