Goed nieuws: Voor deze producten betaal je nu minder in de supermarkt

door: STS
Supermarkt - winkelkar
Afbeelding bron: Photonews

Testaankoop houdt de vinger aan de pols wat betreft de prijzen in de supermarkten. De consumentenorganisatie houdt de prijsevoluties in de gaten van meer dan 3.000 basisproducten die verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn, Carrefour, Colruyt, Cora, Delhaize, ALDI en Lidl.

De inflatie in de supermarkten gedroeg in juni 2024 2,31%, weet Testaankoop te melden. De daling die sinds april 2023 werd ingezet gaat zo verder. "Dat is goed nieuws, hoewel de prijzen toch 27% hoger liggen dan in januari 2022, toen de voedselinflatie voor het eerst boven de 2% uitkwam."

De prijzen van deze producten daalden: keuken- en toiletpapier (-3%), brood (-1%), babydoekjes (-14%), citroenen (-12%), conference peren (-10%), ijsbergsla (-10%), halfvolle melk (-6%) en spaghetti (-6%).

Olijfolie en aardappelen veel duurder

Andere producten werden dan weer duurder. "De productcategorieën die deze maand het meest bijdroegen aan de inflatie waren dierenvoeding (+9%), frisdranken (+6%) en kruidenierswaren (+4%)."

"Vergeleken met vorig jaar zijn er aanzienlijke stijgingen voor producten zoals olijfolie (+27%), garnalen (+18%) en aardappelen (+14%)."