Hitte al beu? MediaMarkt heeft mobiele airco's en zo ga je er energiezuinig mee om

door: STS
Hitte
Afbeelding bron: Photonews

De eerste hitte van het jaar is een feit en dit doet doorgaans de verkoop van ventilators en mobiele airco's stijgen. Maar hoeveel verbruikt zo'n mobiele airco?

"Gemiddeld gebruikt een mobiele airco 0,5 tot 1 kilowatt per uur (kWh)", weet MediaMarkt. De keten heeft verschillende toestellen in huis, met prijzen variërend tussen 222 euro (van het merk OK, met 25% korting reeds verrekend) en 727 euro (van het merk DUUX).

"Als je de airco bijvoorbeeld elke dag acht uur laat draaien, kom je uit op een dagelijks verbruik van 4 tot 8 kWh. Over een maand gezien kan dat oplopen tot 240 kWh", aldus MediaMarkt.

"In 2024 betaalt u voor 1 kW op maandbasis gemiddeld over Vlaanderen 3,33 euro, exclusief btw", weet de VREG. "Het bedrag verschilt van netbeheerder tot netbeheerder en hangt dus af van waar u woont."

Energiezuinige mobiele airco

Om de kosten op je energiefactuur te drukken, kan je enkele maatregelen nemen. Om te beginnen kan je in de winkel al kiezen voor een mobiele airco die energiezuinig is.

Daarnaast kan je het toestel uitschakelen wanneer je je naar een andere ruimte begeeft. En 's avonds, wanneer het buiten koeler is, verlucht je de woning op een natuurlijke manier en schakel je het toestel uit.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp