Hittegolf zorgt voor rush in supermarkt: Carrefour doet verrassende vaststelling bij klanten

door: MRO
carrefour
Afbeelding bron: Carrefour

We hebben nu al geruime tijd bijzonder warme temperaturen en dat laat zich ook voelen in de supermarkt. Carrefour laat weten dat het enkele verrassende vaststellingen doet bij klanten.

Als de temperatuur dagenlang meer dan 25 graden bedraagt, hoeft het niet te verbazen dat mensen op zoek gaan naar verkoeling. Er was dan ook een stormloop op ventilatoren bij de supermarktketen.

Alleen al op maandag 12 juni, toen de temperatuur 32 graden was, verkochten de Carrefour hypermarkten bijna 1.000 ventilatoren. Dat is bijna evenveel als de hele week ervoor.

Daarnaast vlogen ook andere producten de deur van de supermarkt buiten, waaronder enkele verrassende. Zoals je kan verwachten werden 70% meer zonneproducten verkocht en dubbel zoveel ijsproducten.

Maar ook ingeblikte vis werd veel vaker in de winkelkar gelegd, de verkoop ervan steeg met liefst 60%. Verder noteerde Carrefour een stijging van 50% bij water en vers sap, terwijl de verkoop van alcoholvrije dranken en aperitieven en bier met 30% toenam.

 

Tags carrefour