Ikea roept product terug bij klanten: Aanwezigheid van worm

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Ikea roept een product terug. De winkelketen meldt een probleem met de Ficus Microcarpa Ginseng plant in potmaat 14 cm en 22 cm. 

Ikea vraagt aan klanten die tussen 1 januari en 31 maart 2023 een Ficus Microcarpa Ginseng plant kochten in potmaat 14cm en 22 cm om deze terug te brengen. Deze klanten krijgen dan een volledige terugbetaling, zelfs zonder kassaticket.

De aanwezigheid van de nematode (worm) Meloidogyne werd bij deze planten vastgesteld. Ikea benadrukt dat dit ongevaarlijk is voor mensen, maar wel schadelijk voor planten. 

"Voor IKEA is naleving van de voorschriften een topprioriteit. Daarom roepen we de plant FICUS Microcarpa Ginseng in potmaten 14 cm en 22 cm terug omdat er Meloidogyne, een soort nematode (worm), op de wortels is aangetroffen. De Meloidogyne is een quarantaine-nematode volgens de EU-verordening", lezen we op de website van Ikea.

Ikea vraagt aan klanten die de plant terugbrengen om deze in dubbele plastic zakken te verpakken vooraleer te vervoeren om het risico op verspreiding van de Meloidogyne te minimaliseren.

Beschrijving van het product:

  • Naam van het product: FICUS Microcarpa Ginseng in potmaten 14 cm en 22 cm
  • Artikelnummers: 30432724 en 40432728
ficus
Afbeelding bron: Ikea
Tags ikea