Nieuwe supermarktketen opent winkels in België, met lage prijzen

door: STS
Mere - supermarkt
Afbeelding bron: Photonews

Een nieuwe supermarktketen heeft voet aan land gezet in België. Het gaat om een discounter, met de naam MyPrice.

MyPrice is afkomstig uit Rusland en probeerde het eerder in ons land onder de naam Mere (foto), zonder veel succes. Nu zijn er MyPrice-winkels geopend in het Vlaams-Brabantse Opwijk en in Boussu, in de provincie Henegouwen. Het was de bedoeling dat er ook een winkel de deuren zou openen in Boom, op vrijdag 16 februari, maar dat ging niet door.

"Deze week liet het lokaal bestuur weten ernstige bedenkingen te hebben bij de opening van de supermarkt. Men wacht onder meer nog op meer informatie van de hogere overheid", weet Gazet van Antwerpen. De brandveiligheid van het pand zou ook nog niet in orde zijn.

De twee andere winkels gaan alvast verder op het elan van Mere, met een uiterst sobere inrichting en goedkope producten, maar weinig keuzemogelijkheden. "Verse producten zijn er niet of amper, er is wel voorverpakt vlees, droge voeding en veel non-food te vinden", meldt Gondola.

"Met een goed voorbereid boodschappenlijstje moet je er al evenmin binnenstappen: klanten moeten zich schikken naar het aanbod dat er is."