Proximus heeft belangrijk nieuws: "Dit wordt vervangen, en het is voordeliger voor de portemonnee"

door: STS
Proximus
Afbeelding bron: Photonews

Er is belangrijk nieuws voor de klanten van telecombedrijf Proximus. Binnen enkele dagen wordt gestart met de verdeling van een nieuwe tv-box.

"De nieuwe box is compacter en performanter dan zijn voorgangers, door de krachtigere hardware. Het RAM-geheugen van 3 GB, de integratie van de laatste chiptechnologie en de nieuwste versie van het Android besturingssysteem resulteren in vloeiender wisselen tussen applicaties en over het algemeen in een aangenamere en betere gebruikerservaring", belooft Proximus.

Het toestel is zo'n 40% kleiner dan zijn voorgangers. Met een vermogen van 12W verbruikt de tv-box, afhankelijk van het gebruikspatroon, zo'n 20 tot 40% minder elektriciteit. "Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voordeliger voor de portemonnee van de klant."

Wifi

Verder bevat het toestel geïntegreerde wifi 6-technologie. "Dankzij die nieuwe optie kan de klant ervoor kiezen het toestel draadloos te verbinden met zijn of haar thuisnetwerk, zonder externe booster. Voor een optimale en stabiele tv-ervaring blijft een bekabelde verbinding wel aangeraden."

De nieuwe tv-box wordt vanaf 15 maart geleidelijk verdeeld. "In eerste instantie gebeurt dat voor nieuwe aansluitingen, maar gaandeweg zullen ook oudere modellen bij bestaande klanten gratis worden vervangen door het nieuwste model. Dit is een geleidelijk proces; klanten worden individueel geïnformeerd over de 'swap'."

Wie niet kan wachten en meteen wil omruilen, kan dit mits betaling van een omruilkost aanvragen via het Pickx-menu op zijn tv-toestel, via de klantendienst van Proximus of in één van de Proximus-shops.

Tags proximus