Dit moet elke WhatsApp-gebruiker doen: Meer privacy en betere prestaties smartphone

door: MRO
Whatsapp
Afbeelding bron: Photonews

WhatsApp is vandaag de dag een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. De app maakt het mogelijk om tekstberichten, video's, foto's en andere bestanden eenvoudig te delen met vrienden en familie. Het is echter belangrijk om het datagebruik van WhatsApp te beheren.

Alle bestanden die je ontvangt via WhatsApp nemen ook opslagruimte in beslag op je smartphone, wat kan leiden tot prestatieproblemen. Bovendien kan het ook je privacy in gevaar brengen als je gevoelige informatie niet op tijd verwijdert. In dit artikel leer je hoe je grote bestanden uit je WhatsApp kunt verwijderen.

Toegang tot WhatsApp-opslag

Open WhatsApp op je telefoon en ga naar de instellingen. Dit doe je door op het pictogram met de drie stipjes in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken. Selecteer 'Instellingen' in het vervolgkeuzemenu. Kies vervolgens 'Opslag en data' uit de lijst met beschikbare opties.

Datagebruik in WhatsApp bekijken

In het gedeelte 'Opslag en data' vind je de optie 'Opslag beheren'. Door hierop te tikken, krijg je een overzicht van de hoeveelheid ruimte die elk contact of elke groep op je telefoon in beslag neemt. De lijst wordt weergegeven in aflopende volgorde, met het contact of de groep die de meeste ruimte in beslag neemt bovenaan.

Grote bestanden uit WhatsApp verwijderen

Tik op het contact of de groep waarvan je de bestanden wilt verwijderen. Je krijgt dan een gedetailleerd overzicht van het opslaggebruik, inclusief een overzicht van de verschillende soorten media (tekst, foto's, video's, GIF's, etc.).

Je kunt nu kiezen welke bestanden je wilt verwijderen. Selecteer de bestanden die je wilt verwijderen en tik vervolgens op het prullenbakpictogram.

Prestaties en privacy

Het verwijderen van grote bestanden uit WhatsApp kan helpen om opslagruimte vrij te maken en de prestaties van je smartphone te verbeteren. Bovendien helpt het ook je privacy te beschermen door regelmatig gevoelige informatie te verwijderen.
 

Tags whatsapp