Gevoelige info in WhatsApp? Zo kan je berichten in WhatsApp eenvoudig verbergen

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: pexels

WhatsApp is de populairste app om te communiceren. Het gebeurt dus ook wel eens dat gevoelige informatie wordt uitgewisseld, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden, die je liever geheim houdt. Daar is een eenvoudige oplossing voor.

Indien je in een bepaalde chat informatie deelt die je geheim wil houden, dan kan je die chat op een eenvoudige manier beveiligen. Je creëert dan een kluis in WhatsApp die je kan openen met een wachtwoord of vingerafdruk.

Hoe zet je chats in een beveiligde map?

Houd het gesprek dat je wil verbergen ingedrukt. Rechtsbovenaan krijg je 3 puntjes te zien. Klik daarop en dan verschijnt een keuzemenu. Daar kan je ‘Chat vergrendelen’ selecteren.

Wanneer je dit selecteert krijg je uitleg op je scherm en kan je op ‘Doorgaan’ klikken. Wanneer je dat doet, wordt je chat naar een beveiligde map verplaatst. Die komt helemaal bovenaan je lijst te staan met als naam ‘Vergrendelde chats’. 

Je kan een gesprek ook weer ontgrendelen. Open de vergrendelde chats, houd de chat ingedrukt en je krijgt opnieuw rechtsbovenaan de 3 puntjes. Wanneer je daarop klikt, kan je kiezen voor ‘Chat ontgrendelen’.

Chatten met andere chatdiensten

WhatsApp werkt voortdurend aan vernieuwingen. Zo is er een nieuwe functie op komst die het mogelijk maakt om berichten uit te wisselen met andere chatdiensten.

 

Tags whatsapp