Verandering voor WhatsApp-gebruikers op Android-gsm: dit wordt mogelijk betalend

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: pexels

Er verandert wat voor wie WhatsApp gebruikt op een Android-smartphone en back-ups van chats laat maken. Mogelijk moet je hiervoor gaan betalen.

Voor mensen met een Android-telefoon worden back-ups van WhatsApp gemaakt op hun Google-account. Tot eind 2023 was dit onbeperkt gratis, maar daar komt nu verandering in.

Google heeft aangekondigd dat de back-ups die een gebruiker maakt van zijn of haar WhatsApp chatgeschiedenis mee zullen tellen voor de maximale opslaglimiet. Wie een Google-account heeft, kan gratis gebruik maken van de standaardopslagcapaciteit van 15 GB. 

Die opslagcapaciteit wordt gebruikt voor je Gmail, Google Drive en Google Photos. Daar komen nu ook de back-ups van WhatsApp bij waardoor je mogelijk meer ruimte zal nodig hebben. Als jouw opslagcapaciteit van 15 GB bereikt is, zal je ruimte moeten vrijmaken ofwel betalen voor een grotere opslagruimte als je back-ups wil blijven maken.

Google liet in november vorig jaar weten dat deze verandering vanaf december zou doorgevoerd worden voor bèta-gebruikers en voor alle andere gebruikers op Android-gsm's vanaf begin 2024.

Tags whatsapp