WhatsApp heeft plots handige nieuwe functie voor foto's: veel gebruikers weten dit niet

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: Unsplash

Miljoenen gsm-gebruikers maken dagelijks gebruik van WhatsApp. De populairste berichtenapp heeft sinds kort een nieuwe mogelijkheid beschikbaar gemaakt die de meesten nog niet kennen.

Iedereen die WhatsApp gebruikt stuurt af en toe wel eens een foto of een filmpje door. Tot dusver kon dat enkel gebeuren in een standaardresolutie die de foto's en filmpjes in een lagere kwaliteit doorstuurt. 

Daar is nu verandering in gekomen: WhatsApp heeft de mogelijkheid toegevoegd om foto's en filmpjes in HD-kwaliteit door te sturen. Je doet dit door op de paperclip te klikken aan de rechterkant van het tekstbalkje waar je je bericht typt. Kies dan 'Galerij' en selecteer een foto. Bovenaan verschijnt nu een rechthoekje met 'HD' in. Klik daarop. Je kan dan in een popup-scherm 'HD-kwaliteit' aanvinken.

Voor-  en nadelen van foto's in HD-kwaliteit verzenden in WhatsApp

Het verzenden van foto' in HD-kwaliteit heeft natuurlijk het belangrijke voordeel dat de kwaliteit van de foto beter is doordat die een hogere resolutie heeft. De kleuren zullen beter zijn en de ontvanger kan makkelijker inzoomen.

Het nadeel is dat het fotobestand dan wel ongeveer 6 keer groter is. Dit zorgt ervoor dat je veel meer data gebruikt om de foto door te sturen en dat de foto ook meer opslagruimte inneemt.

Tags whatsapp