Touring voorspelt miserie: "Weggebruiker bereidt verplaatsing best goed voor"

door: STS
verkeer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt weggebruikers voor zware verkeershinder. Er staan immers heel wat wegenwerken gepland.

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft aangekondigd dat er dit jaar op 46 nieuwe plaatsen wegenwerken zullen worden uitgevoerd.

Touring voorspelt dat er 19 daarvan voor zware verkeershinder zullen gaan zorgen.

"Het gaat vooral om de Oosterweelwerken, op de Ring van Antwerpen (ook in de Kennedytunnel), de E313, de E314, de A12, de E17, de R8/A19 in Wevelgem, en de renovatie van het viaduct van Vilvoorde op de Brusselse Ring en dit gedurende meerdere jaren."

"We raden iedereen die zich moet of wil verplaatsen aan om eerst eens te kijken naar de situatie op de weg alvorens het traject aan te vatten."

"Vooral omdat eventueel alternatieve wegen in de meeste gevallen helemaal niet over de capaciteit beschikken om bijkomend verkeer op te vangen. En de verkeerslichten zijn daar niet steeds op afgesteld. Bovendien kan men langs de alternatieve routes ook werken tegenkomen, bijvoorbeeld in opdracht van de lokale besturen."

Touring raadt aan om via nieuwsbulletins en verkeersberichten de situatie in de gaten te houden, of via Wegenenverkeer.be.

"Misschien kan men dan een ander uur of andere dag kiezen om zich te verplaatsen of via andere wegen. Of zich op een andere manier verplaatsen, zoals met de trein of de fiets."