Eleven Sports kant zich vierkant tegen hervorming competitieformule

door: CDC
Eleven sports
Afbeelding bron: Photonews

Eerder deze week bracht men de plannen voor een hervorming van onze voetbalcompetitie naar buiten. Eleven Sports, die de tv-rechten in handen heeft, is een zware tegenstander van de mogelijke hervormingen.

Gisteren kwamen al de eerste reacties van clubs en voetbalfiguren. Clubs reageerden gematigd positief en zagen een basis om gesprekken te beginnen. Een enkeling zoals Michel Verschueren brandde het af en vindt dat er naar alternatieven moeten worden gewerkt, zoals een BeNeLiga. 

De tv-rechtenhouder is natuurlijk een andere belangrijke speler, en die wil van geen hervorming weten. “Altijd maar veranderen is ongehoord.” Jan Mosselmans, hoofd productie van de tv-zender Eleven Sports wil dat er stabiliteit is. Hij onderstreept dat sinds ze twee jaar geleden de uitzendrechten in handen kregen, er al elk jaar een verandering kwam. "Eerst zijn we van zestien naar achttien clubs in 1A gegaan. Daarna zijn er clubs in 1B bijgekomen. Er is geen enkel land waar zoveel aan de competitie gesleuteld wordt als in België. We zijn wereldkampioen competitie hervormen.”

Mosselmans onderstreept dat het model zoals in België, met één rechtenhouder en meerdere distributeurs werkt, maar wel stabiliteit nodig heeft. Zo zouden er meer wedstrijden gespeeld worden, met een sterke stijging in 1B, waardoor de productiekost een stuk zou stijgen. 

Download nu de gratis app van Redactie24