José Mourinho haalt stevig uit op Instagram en riskeert een serieuze straf

door: CDC

José Mourinho is erg populair op Instagram. De Portugees verzamelde er al meer dan 2,6 miljoen volgers. Maar hij gebruikt het sociale medium niet om vakantiekiekjes of lekker eten te posten. Hij gebruikt het ook om de arbitrage op de korrel te nemen. En dat kan hem duur komen te staan.

De trainer van AS Roma heeft al langer een persoonlijke vete met Juventus. In het verleden botste hij met de ploeg toen Mourinho nog trainer was van Inter Milan. Hij vond dat Juventus geregeld bevoordeeld werd door de arbitrage. Een verwijt die Mourinho nu herhaalt.

Op Instagram plaatste hij foto's van twee strafschoppen. Een van AS Roma, een andere van Juventus. Twee keer liepen er spelers van de tegenpartij te snel het strafschopgebied in. “Een moest hernomen worden, een niet… Raad eens de welke?”, zegt Mourinho erbij.

De post haalde bijna een half miljoen likes, maar er staan ook waarschuwingen onder. Mourinho riskeert een boete of zelf een schorsing wegens zijn kritiek op de arbitrage. Mourinho werd zeer recent nog maar geschorst voor zijn kritiek.