KV Kortrijk primus van de klas

door: WVB
KV Kortrijk
Afbeelding bron: Photonews

Kortrijk heeft zondag de tweede speeldag van het Belgisch kampioenschap voetbal afgesloten met 0-1 (rust: 0-0) tegen Antwerpen. Kortrijk is de enige ploeg die zes op zes heeft gewonnen en staat alleen bovenaan de ranglijst.

Faiz Selemanie scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd met een krullend schot in de 87e minuut. Voor Antwerp maakte nieuwkomer Viktor Fischer zijn debuut voor de Great Old, maar de eerste helft was doelpuntloos, hoewel de beste kans kwam toen het schot van de Zwitser Michael Frey gered werd door Kortrijk doelman Marko Ilic.

In de tweede helft kreeg Fischer meteen na de hervatting een grote kans, maar de Vlaamse doelman stond nog in de weg. Kortrijk kwam dichter bij het Antwerpse doel en de kopbal van Gueye werd met nog tien minuten te spelen goed gered door Antwerp doelman Jean Butez. Kortrijk moest wachten op een tweede kans, want hun verdediger Selemanie vond de opening.

Kortrijk staat dus helemaal bovenaan met zes punten, voor Standard, Charleroi, Club en Cercle Brugge en Sint-Truiden met vier punten. Antwerp daarentegen is de enige ploeg zonder punt, nadat het in de openingswedstrijd al verloor in Mechelen (3-2).