Nederland ziet Oranje nu al in de halve finales: "pretloting"

door: CDC
oranje
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlanders zijn erg tevreden met de loting die ze hebben. Sommigen klinken wel erg zelfzeker. 

Nederland zit in een aangename poule op het WK. Onze noorderburen nemen het op tegen gastland Qatar, Ecuador en Senegal. Die laatste is wel Afrikaans kampioen, maar de rest lijken hapklare brokjes.

Bondcoach van Gaal klinkt bescheiden en zegt dat ze moeten zien hoe sterk de tegenstander zal blijken. Maar in de pers klinkt men een stuk overtuigder van het eigen kunnen. Chef voetbal bij de Telegraaf, Valentijn Driessen, is helder in zijn oordeel.

"Dit is een jut en jul-groep, een pretloting. Qatar was het slechtste land in pot 1, de nr 51 van de wereld en we treffen ze als laatste. Dan zijn ze zeker uitgespeeld, dat zijn 3 punten. De openingswedstrijd is wel het moeilijkst. Op de dag van de opening, tegen de kampioen van Afrika."

"Tegen Sadio Manee, maar ga je me vragen wie de andere 10 spelers zijn van Senegal, dan weet ik ze niet." Maar in feite is het wel een mooie ploeg om te treffen, erkent hij. Equador is volgens Driessen ook geen hoogvlieger. De poule moet "appeltje-eitje zijn." "Pas in de halve finales komen ze de echte grote jongens tegen."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24

 

Tags oranje