Regisseur die beelden van Christian Eriksen bleef uitzenden reageert nadat hij veel kritiek kreeg

door: BVDO
Christian Eriksen EK Denemarken hartfalen
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdagavond werd de Deen Christian Eriksen onwel tijdens een voetbalwedstrijd op het EK. De regisseur die de beelden uitzond kreeg achteraf heel wat over zich heen.

De Deense voetballer Christan Eriksen zakte zaterdagavond zonder enige vorm van contact zomaar in elkaar tijdens de EK-groepswedstrijd tussen Denemarken en Finland.

De Deen werd bijna een kwartier lang op het veld gereanimeerd. Zijn ploegmaten vormden een haag rond hem om Eriksen te verbergen voor camera’s en fotografen.

De regisseur die de beelden bleef uitzenden kreeg achteraf veel kritiek. De man vindt niet dat hij iets verkeerd deed. “We hebben het verdriet en de wanhoop van spelers, staf en supporters getoond”, zegt Jean-Jacques Amselm aan de Franse sportkrant L’Equipe. “Het was zeker geen voyeurisme.”

Volgens Amselm werd er geen close-up van de speler gebracht en toonde men ook niet de hartmassage die bezig was. “We hebben ook geen slow motion van het moment getoond waarbij hij viel.”

Volgens Amselm hadden ze, met meer dan dertig camera’s in het stadion, heel wat anders kunnen laten zien, maar werd dat bewust niet gedaan. De man begrijpt dan ook niet waarom er zoveel kritiek op de uitzending komt.