Scheidsrechterbaas tevreden over Belgische scheidsrechters maar wil dat ze op één vlak strenger worden

door: CDC
Scheidsrechter trekt rode kaart
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische arbitrage kwam al enkele keren onder vuur. Gedoe rond een "nieuwe fase", foute beslissingen van de VAR en het niet op punt zijn van de 3D-lijn zorgden voor polemiek. Maar de grote baas van de Belgische scheidsrechters is opvallend positief in zijn evaluatie. Behalve over één iets.

 

Bertrand Layec, de technisch directeur van het scheidsrechtersdepartement is zeer tevreden over het werk van de arbiters in ons land. "Het kan altijd beter, maar over het algemeen ben ik tevreden over mijn groep", citeert Sporza Layec.

Layec onderstreept het opkomen van een nieuwe generatie scheidsrechters. Zo wijst hij naar de opkomst van Arthur Denil en Lothar D'hondt, beide twinigers. Maar ook de internationale activiteiten van Lawrence Visser en Erik Lambrechts zijn een goed signaal, meent Layec. 

De tussenkomsten van de VAR evalueert Layec positief, er was geen negatieve impact op het spel. Ondanks de rooskleurige bril over het eigen werk, merkt hij wel dat er veel protest is tegen scheidsrechterlijke beslissingen. Daar wil hij strenger tegen optreden.

"Protest kunnen we niet accepteren. De energie die daarin kruipt, kan niet naar het nemen van de juiste beslissingen gaan."