Vanhaezebrouck zegt wat er in brief stond die hij van kindje kreeg bij afscheid

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

De fans van KAA Gent namen zaterdag afscheid van Hein Vanhaezebrouck. Dat gebeurde in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

In de 60ste minuut, de leeftijd van Hein Vanhaezebrouck, gingen de handen in de Planet Group Arena op elkaar als eerbetoon aan de trainer.

Die moest een traantje wegpinken, maar Vanhaezebrouck zou Vanhaezebrouck niet zijn mocht hij niet direct weer overgaan tot de orde van de dag en vloeken op één van de spelers.

“Ik heb toch een paar moeilijke momentjes gehad”, gaf hij achteraf toe. “Dat had ik niet echt verwacht, maar het doet toch iets met een mens. In de 60e minuut... wow, dat was even slikken.”

“Na de match werd ik dan nog eens geëerd, maar dat had ik verwacht. Zo plots midden in de wedstrijd, was toch een verrassing. Ik had het wel liever in de 45e minuut gehad, dan was ik nog 15 jaar jonger geweest.”

Het was voor Vanhaezebrouck nog niet de laatste wedstrijd bij de Buffalo’s. Die volgt volgende week zondag nog tegen de nummer vijf uit de Champions' Play-offs voor het allerlaatste Europese ticket.

Een kindje gaf Vanhaezebrouck een brief. “Daarin stond: ‘Dank u, Hein, voor alles wat je hebt gedaan. Je hebt me een supporter gemaakt van Gent en nu kom ik elke keer.’ Dat doet mij het meeste plezier. Dat ik de Gentenaar weer supporter kan laten worden van zijn voetbalclub, is de mooiste verwezenlijking.”