VTM

Koen Wauters neemt geen blad voor de mond over VTM: "Blijf op mijn honger zitten"

door: LHX
Koen Wauters
Afbeelding bron: VTM

In de recentste aflevering van de podcast 'De mediawatchers' komt onder meer Koen Wauters aan het woord. Hij vindt dat er iets belangrijks mist bij VTM.

'De mediawatchers'-gastheer Robin Vissenaekens heeft een opmerkelijke boodschap voor Koen Wauters: hij vindt dat hij het talent heeft om een talkshow als 'De tafel van Gert' te presenteren. Koen zelf is daar niet zo zeker van.

"Dat is echt wel een vak apart", reageert hij. "Ik doe toch veel liever iets met wat meer entertainment, een beetje meer emo en een lach en een traan."

Toch zou hij niet meteen nee zeggen teggen een actualiteitsprogramma, maar hij vermoedt niet dat die kans er gauw zal komen. "Dat zijn van die programma's die er op een commerciële zender altijd moeilijk door geraken. Dat is altijd een sprong in het diepe. Ze hebben er schrik van en gaan vaak voor bekende formats."

Hij onthult dat hij er bij zijn bazen al wel zijn nek voor heeft uitgestoken. "Ik push en ik trek en ik sleur. Ik blijf op mijn honger zitten als ik alleen maar 'The Voice' en 'Sing Again' kan doen", klinkt het.

"Ik hoef niet alleen de shiny floor-talentenjachten te doen, want dat vind ik zonde van de dingen die ik ook graag doe, maar waar niks mee gebeurt. Maar er zijn veel wetten die meespelen en veel dingen die ze moeten overwegen."