Alles op Wout van Aert? “Ik denk dat hij er heel blij mee was”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert reed een sterk voorjaar. De grote overwinning ontbrak echter, waardoor er dit jaar zeker nog een hoofdprijs moet volgen.

Wout van Aert miste de topzege die iedereen hem graag gegund had. Nu lijkt het van moeten om te schitteren in twee grote doelen: de Tour de France én het WK in het Schotse Glasgow.

Serge Pauwels was in Glasgow aanwezig toen Wout van Aert de verkenning van het parcours voor het WK deed. Van Aert liet alvast een heel positieve indruk bij de assistent van de bondscoach.

“Hij is 's avonds ingevlogen, heeft 's ochtends de verkenning van de tijdrit gedaan en is nadien nog in Glasgow zelf op het parcours van de wegrit geweest. Hij was heel relaxed. Ik denk dat hij heel blij was met hoe het parcours in Glasgow eruit ziet”, is Pauwels duidelijk bij de podcast Wuyts & Vlaeminck.

Het is in ieder geval geen gemakkelijk parcours. “Er is eerst een stuk in lijn, maar die lokale ronde telt 42 bochten. De renners zullen weten dat het gevaarlijk kan worden. Heel die aanloop naar het plaatselijke parcours, dat wordt chaos tot en met.”