Familie van Tijl De Decker wil wat kwijt over zijn begrafenis

door: BVDO
Tijl De Decker
Afbeelding bron: Photonews

Tijl De Decker botste op training tegen een auto aan. Hij overleed deze week aan de opgelopen verwondingen.

De begrafenis wordt op zaterdag 2 september in Wommelgem gehouden. Lotto Dstny laat op vraag van de familie weten wat hun wensen zijn.

“Media zijn niet welkom in de kerk. Dit om de sereniteit van de uitvaart te waarborgen. Er zal buiten een scherm staan waarop de dienst kan gevolgd worden. Onder media begrijpen we alle vormen van media (fotografie, camera, podcast, radio, geschreven pers of online, wees aub niet creatief in het verzinnen van uitzonderingen)”, klinkt het.

“We weten dat er vraag zal zijn om reacties voor uw nieuwsreportage, maar noch de renners, ploegleiders of familie wil lastig gevallen worden voor of na de uitvaart. Laat hen aub afscheid nemen en wees niet indiscreet. Interviews worden niet toegestaan.”

“Foto’s of videobeelden kunnen genomen worden buiten aan de kerk, maar niet binnen in de kerk (conform eerder, geen media welkom in de kerk). Op uitdrukkelijk verzoek van de familie: de OUDERS wensen NIET gefotografeerd of gefilmd te worden. Wij herhalen nog eens om de familie niet lastig te vallen, niet deze week, niet zaterdag of de weken nadien.”