Jan Bakelants ziet stevig voordeel voor Wout van Aert ten opzichte van Remco Evenepoel op het WK

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert is komende zondag een van de favorieten voor het WK op de weg in Glasgow. Jan Bakelants schat hem in. 

Bakelants ging de voorbije week een paar keer trainen met Wout van Aert. "We gingen vrijdag naar de Ardennen om zes à zeven uur te trainen. We hebben zes uur in de gietende regen gereden. Ik kan mij niet herinneren dat die trainingen met Wout zo lastig waren, maar misschien komt het omdat ik er al even uit ben", lachte Bakelants bij Wuyts & Vlaeminck. 

Maar Bakelants zag ook dat Van Aert klaar is voor het WK. "Het zag er in ieder geval heel goed uit, een soepele pedaaltred. Hij is natuurlijk vroeger uit de Tour gestapt. Dat zal zeker geen nadeel zijn. Ik denk dat de sterren gunstig staan."

Volgens Bakelants ligt het parcours in Glasgow, met meer dan 40 bochten in de lokale ronde, Van Aert perfect. "Het is zijn hoofddoel denk ik en ik geloof in zijn kansen. Hij vindt ook een parcours op zijn maat, het ligt hem beter dan Evenepoel.

Zal de geboorte van zijn tweede zoontje Jerome geen rol spelen? "De timing met de Tour en de bevalling van zijn zoontje was niet ideaal. Dat is nu echter achter de rug. Hij is blij en leeft op een roze wolk. Ik denk dat we een heel sterke Van Aert gaan zien. Hij is heel gefocust."