Jonas Vingegaard is gewaarschuwd! Tim Wellens geeft belangrijke update over Tadej Pogacar

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week wordt in het Italiaanse Firenze de Tour de France op gang gereden. Tadej Pogacar ontpopte zich de laatste maanden tot de absolute topfavoriet.

Pogacar won de Tour de France al twee keer maar moest de voorbije twee edities zijn meerdere erkennen in Jonas Vingegaard. Zijn Deense rivaal kende dit voorjaar de nodige blessurepech maar raakt wel tijdig fit voor de start.

Vingegaard zal echter zijn beste beentje moeten voorzetten om zijn concurrent het vuur aan de schenen te leggen. Volgens kersvers Belgisch tijdritkampioen én ploegmaat van Pogacar Tim Wellens vertoeft de Sloveen namelijk in de vorm van zijn leven.

"Het gaat zéér, zéér, zéér goed met Tadej", aldus Wellens bij Het Laatste Nieuws. "Een paar dagen geleden trainde ik nog met hem samen in de bergen. Zijn conditie is fenomenaal."

"Ik ben de man voor de vlakke ritten. Niet om als eerste op kop te gaan rijden, maar eerder om bodyguard te spelen voor Tadej en ervoor te zorgen dat hem niets overkomt. Dat hij op de juiste momenten, op de juiste plaats zit."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24