José De Cauwer weet wat Wout Van Aert eerst moet doen om te scoren in de Giro

door: BVDO
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat Wout van Aert in 2024 de Giro rijdt. Met de bedoeling te scoren in het klassement.

Wout van Aert was vorig jaar al vragende partij om de Giro te rijden en dit najaar herhaalde hij die vraag om eens iets anders te doen dan de Tour de France.

Maar ook zijn ambities op de Olympische Spelen, volgende zomer in Parijs, zullen wel meespelen in de gedachte om de Tour voor één keer links te laten liggen.

Dat Van Aert zou meestrijden voor de eindzege in de Giro, daar gelooft José De Cauwer wel in. “Hij heeft er de capaciteiten voor, maar ik vraag me af of Van Aert dat wel wil. Een kopman in een grote ronde moet heel veel druk kunnen verdragen. Hij zal ook moeten afvallen en heel wat opofferingen maken”, klinkt het bij Sporza.

“Maar het zou fantastisch zijn als hij de Giro wint. Dat zou een kantelpunt zijn in zijn carrière als wielrenner. Maar als Van Aert in enkele etappes uitpakt, zou dat ook al heel mooi zijn”, aldus José De Cauwer die denkt dat Van Aert zeker in de top vijf kan eindigen.