Laurens Sweeck duidelijk na tweede plaats op BK: “Niet sportief, dit is moedwillig”

door: BVDO
Laurens Sweeck
Afbeelding bron: Photonews

Het BK veldrijden in Lokeren kreeg er een stevige valse noot bij. Laurens Sweeck werd gehinderd door de entourage van Michael Vanthourenhout.

Laurens Sweeck werd tweede op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Lokeren. Hij werd in de materiaalzone echter tijdens de cross twee keer gehinderd door de entourage van winnaar Michael Vanthourenhout.

De ontgoocheling was dan ook heel groot. “Zeker omdat ik vind dat het niet allemaal sportief verlopen is. We waren aan elkaar gewaagd. Maar ik heb geen idee waarom er regels zijn als die niet nageleefd worden”, aldus Sweeck.

“Voor de start moet je een box kiezen in de materiaalpost en daar moet je een hele wedstrijd blijven. Ik koos tactisch om in het begin te wisselen en kon in de eerste ronde zo een gaatje slaan. In de tweede ronde kwam ik de post in en zag ik de tegenstand plots ook vooraan staan, dat terwijl ze eerst achteraan wisselden.”

Volgens de regels mag dat niet. Al levert een sanctie hem geen tricolore op. Enkel de mecanicien van Vanthourenhout kan een schorsing oplopen. “Waarom zijn er regels als ze niet nageleefd worden? En wat ik van dat hinderen vond bij de wissels? Dat was volgens mij een beetje moedwillig. Dat voel je als coureur. Maar goed, dat is koers. Ik vind gewoon dat er regels zijn en die moeten nageleefd te worden.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24