Vader van overleden renner Gino Mäder heeft bijzondere boodschap over Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Gino Mäder stierf precies een jaar geleden. Hij was de dag voordien zwaar ten val gekomen in de Ronde van Zwitserland.

Tijdens een afdaling ging het fout voor Gino Mäder. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed de volgende dag.

Vader Andreas Mäder vindt niet dat er grote maatregelen genomen worden om de koers veiliger te maken. “Of willen we straks zo’n strenge veiligheidsmaatregelen dat je zelfs geen jeugdwedstrijden meer kan organiseren? Dat is het laatste wat Gino zou gewild hebben”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Vader Andreas wil niet dat de Albulapas, waar het ongeval gebeurde, voor altijd geschrapt wordt in de Ronde van Zwitserland. “Dat is wielrennen. Bergen horen erbij. En dus ook afdalingen.”

Hij had ook enorm mooie woorden over voor onze landgenoot Remco Evenepoel. Hij won daags na het overlijden van Mäder de etappe in de Ronde van Zwitserland.

“Hij was zó de juiste man op de juiste plaats. Al twee dagen ging het alleen maar over Gino, en nu won de wereldkampioen een rit. Plots ging het weer over koers. Evenepoel heeft daar van de Ronde van Zwitserland opnieuw een wielerwedstrijd gemaakt. En zo hoort het.”