Patrick Lefevere stopt en mist het niet: “Laat je niet in verlegenheid brengen”

door: BVDO
Patrick Lefevere Deceuninck-QuickStep
Afbeelding bron: Photonews

Als Patrick Lefevere spreekt dan zijn alle ogen plots op hem gericht. Hij weet als de beste hoe hij alles en iedereen moet bespelen.

De columns die Lefevere voor kranten schrijft zorgen altijd voor stevige oneliners. Vroeger deed hij dat ook op Twitter, maar daar stopte hij afgelopen zomer mee.

“De ruzies die ik had op Twitter waren niet plezant, soms moet ik gewoon m'n kop houden, ook omdat Vlaams overduidelijk geen Engels is”, zei Lefevere erover aan CyclingNews.

Vaak werden zijn Vlaamse quotes onmiddellijk door buitenlandse media opgepikt en uitvergroot. “Sommige mensen zijn te lui om te vertalen en te zien wat ik echt heb gezegd. Zij interesseren mij niet, het zijn mensen met nul volgers, of tien of twintig, en ze vallen mij aan alsof ik een crimineel ben, in de hoop dat ik iets terugzeg en zij honderd volgers erbij hebben.”

De laatste tweet die Lefevere stuurde was na het WK. “Op een bepaald moment heb ik tegen mezelf gezegd: ‘Stomme klootzak, je bent 66, laat je niet in verlegenheid brengen door Twitter. Je hebt het niet nodig.’ Ik ben gestopt en ik heb het nog geen seconde gemist.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24