Remco Evenepoel houdt Tim Merlier uit de Tour: "Maar daar blijf ik bij"

door: JDH
Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier is met twaalf zeges de Belg met de meeste overwinningen in 2024. Toch staat hij straks niet aan de start van de Tour de France

Soudal Quick-Step zet dit jaar alles op het eindklassement met Remco Evenepoel en dus is er geen plaats voor een sprinter. Tim Merlier mag dus ook dit jaar niet mee naar de Tour, maar pakte wel al drie ritzeges in de Giro.

"Als er gesprint wordt ga ik mijn tv toch niet opzetten. Maar te veel zeer ga ik er ook niet van hebben", stelt Merlier bij Het Nieuwsblad. Hij neemt na het BK een week vakantie met zijn vriendin Cameron en zoontje Jules. 

Begin januari vond Merlier dat hij samen met Evenepoel in de Tour-ploeg kon zitten en die mening heeft hij nu nog steeds. "Mijn redenering was: ook in de sprintritten moeten de klassementsrenners tot op drie kilometer van de finish vooraan gehouden worden."

Dat kan ook met hem in de ploeg, vindt Merlier. In de laatste drie kilometer zou hij het dan alleen moeten redden, maar dat zou voor hem geen enkel probleem zijn. "Zeker in de Tour kan dat. Daar blijf ik bij."