Remco Evenepoel wil knallen op WK: “Mijn slechtste prestatie van dit jaar evenaren”

door: BVDO
Remco Evenepoel Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel komt uit drie zware weken in de Vuelta, maar lijkt vastberaden om minstens een medaille te pakken op het WK tijdrijden.

Remco Evenepoel ziet er vermoeid uit, maar op de persconferentie in Australië stelt hij meteen iedereen gerust. “Ik ben genoeg hersteld. Ik heb het 4 dagen heel kalm gedaan en dat heeft me wel goed gedaan”, klonk het.

“Ik wist op voorhand dat het op deze manier zou moeten. Daar was ik mentaal wel klaar voor. Een WK rijden voor je eigen land, dat laat je niet zomaar liggen. Er wordt ook altijd gezegd dat je na een grote ronde magische benen vindt en een tand groter kunt rijden. Daar hoop ik op.”

Want Evenepoel rekent op een medaille, liefst van al de gouden. “Mijn slechtste prestatie dit jaar is 2e, dat zou zondag heel goed zijn. Al wil ik natuurlijk liefst van al winnen. De vorm van de dag, de benen en de zware inspanning zullen daar ook hun rol in spelen.”

Want druk is er volgens Evenepoel helemaal niet meer. “Mijn seizoen is al meer dan geslaagd. Maar op training had ik vandaag een goed gevoel. Ik heb er vertrouwen in. Ik ben hier met veel ambitie en ik wil heel graag winnen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24