Remco Evenepoel zegt hoe België het WK kan winnen

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Dat landenploegen geen sinecure zijn, dat weten we al langer. Ook op het WK wielrennen is het moeilijk om het normale patroon te doorbreken.

Wout van Aert en Remco Evenepoel komen als Belgen aan de start van het WK, samen in één ploeg, maar eigenlijk rijden ze voor Jumbo Visma en QuickStep-Alpha Vinyl.

Volgens Wout van Aert kan er maar een Belg wereldkampioen worden als alle renners samenwerken. Ook Remco Evenepoel sluit zich daar op de persconferentie bij aan.

Evenepoel licht de beste tactiek toe. “Zo lang mogelijk samenblijven en geen domme krachten verspillen. Misschien is Mount Pleasant niet de zwaarste klim maar het is een lange koers. En het is een WK, dan kan je altijd sneller rijden. Het parcours is ook niet makkelijk, altijd keren en draaien. De vermoeidheid zal doorslaggevend zijn.”

“We zijn niet de enigen om de wedstrijden te controleren. Ik denk aan Italië, Frankrijk, Nederland... Veel ogen zullen op ons gericht zijn maar we moeten kalm blijven en als een team samenwerken. We moeten situaties als vorig jaar zien te vermijden. Ik, Wout en de zes andere jongens weten hoe ze moeten koersen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24