Remco Evenepoel zit volgens José De Cauwer nog altijd met een groot probleem

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft er een fantastisch 2023 op zitten. Toch blijft er één groot probleem nog altijd onbeantwoord.

Remco Evenepoel heeft zich in 2023 opnieuw goed laten zien en dat leverde onze landgenoot opnieuw ook mooie overwinningen op. Veel renners kunnen maar dromen van wat onze landgenoot allemaal weet te winnen en ook de manier waarop hij het doet is volgens José De Cauwer ongelofelijk knap.

Al blijft die ene slechte dag in de Vuelta hem nog steeds achtervolgen. “Zijn entourage misschien wel, maar wij weten nog steeds niet wat er heeft plaatsgevonden op de Tourmalet. Ik vermoed een opeenstapeling van stress en verschillende andere factoren die hem daar geblokkeerd hebben, maar er heerst nog veel onzekerheid rond dat geval”, zegt De Cauwer bij Sporza.

Ook de discussies rond een mogelijk vertrek, in gang gestoken door zijn vader op de dag van het WK in Glasgow, blijven nog altijd stof tot discussie, ook al maakte Evenepoel duidelijk dat hij aan boord blijft bij The Wolfpack.

“Dat zal allemaal niet zomaar vergeten en vergeven zijn bij het team. Er zal in alle openheid gebabbeld moeten worden met iedereen om opnieuw orde op zaken te stellen. Enkel zo kun je alle twijfels bij iedereen al wat wegnemen en opnieuw vooruitkijken.”