Straf verhaal over carrière Mathieu van der Poel: “Daarom doet Wout Van Aert beter”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft er al een vreemd jaar op zitten en dat lijkt volgens oud-renner Thomas Dekker in de lijn van de evolutie van zijn carrière te liggen.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert leken elkaars evenknie te zijn in het veldrijden, maar op de weg heeft hun carrière elk een totaal andere weg genomen de voorbije jaren.

Volgens Thomas Dekker zal Mathieu van der Poel nooit bereiken wat Wout van Aert aan prijzen zal pakken. Dat is volgens Dekker het gevolg van bepaalde keuzes die de Nederlander maakte, zo legt hij uit in de podcast Live Slow, Ride Fast.

“Die twee zijn generatiegenoten en hebben op ieder vlak altijd tegen elkaar gereden. Mathieu is de man van iets meer bravoure en Van Aert is iets meer degelijk en de ideale schoonzoon. Maar uiteindelijk heeft de wetenschappelijke manier van werken bij Jumbo-Visma bewezen dat het renners beter maakt. Bijna iedereen stijgt boven zichzelf uit daar”, klinkt het.

Met alle gevolgen van dien voor Van der Poel die nog tot eind 2025 onder contract ligt bij Alpecin-Deceuninck. “Van der Poel heeft zichzelf nu voorbereid via kermiskoersen in België en bijtrainen... Met zijn talent zal hij altijd koersen winnen en ik vind het prachtig hoe hij het doet, maar uiteindelijk gaat de palmares van Van Aert groter zijn, omdat hij voor Jumbo heeft gekozen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24