Superploeg naar Olympische Spelen? Sven Vanthourenhout doet zijn zegje erover

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Binnen precies acht maanden wordt de tijdrit gereden op de Olympische Spelen in Parijs. Bondscoach Sven Vanthourenhout blikt nu al vooruit.

32 kilometer op een vrij vlak parcours wacht er op 27 juli in Parijs op de tijdrijders. Een ideaal parcours voor de Brit Joshua Tarling, maar bondscoach Sven Vanthourenhout ziet ook kansen voor onze landgenoten.

“We gaan niet onnozel doen. Als Remco en Wout gezond blijven en heelhuids door de maanden juni en juli geraken, dan komen zij sowieso in aanmerking voor een medaille in de tijdrit”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Het grote probleem is dat de wielerploeg voor de tijdrit en de wegrit samen slechts uit vier renners mag bestaan. Als Vanthourenhout Evenepoel en Van Aert meeneemt voor de tijdrit moeten zij ook op de weg aan de slag, aangevuld met twee andere renners.

En dat zouden wel eens Arnaud De Lie en Jasper Philipsen kunnen zijn, waardoor je met vier kopmannen naar de wegrit trekt. “Ik wil eerst eens met de renners gaan praten. Het is uiteraard een optie, maar er zijn ook andere mogelijkheden”, gaat Vanthourenhout verder.

“Vanuit het BOIC en de federatie ligt de nadruk wel op het criterium renners met medaillekansen. Dat primeert. Voorlopig is er een longlist van vijftien renners en eind juni zullen we de definitieve selectie bekendmaken, maar het spreekt voor zich dat ik de renners zelf al wat eerder informeer.”