Sven Vanthourenhout heeft maar één favoriet voor BK wielrennen

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Zondag weten we wie er Belgisch kampioen op de weg wordt. Het is uitkijken wie de opvolger van Tim Wellens wordt.

Izegem is het decor voor het BK wielrennen op de weg. Voor bondscoach Sven Vanthourenhout is er maar één te kloppen man op de West-Vlaamse wegen.

“Jasper Philipsen is voor mij de absolute topfavoriet. Niet omdat ik hem als sprinter hoger inschat dan Merlier, maar wel omdat hij een ideale aanloop naar dit BK heeft gehad”, klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen.

De voorbereiding richting Tour met een hoogtestage kan ook voor het Belgisch kampioenschap een absolute troef zijn, al zal de regerende Belgisch kampioen zich niet zomaar gewonnen geven.

“Uiteraard zal Tim Merlier gemotiveerd zijn om zijn titel te verlengen, maar hij heeft niet dezelfde voorbereiding gehad als Jasper. Al kan het evengoed zijn dat Tim dankzij de Ronde van Zwitserland enkele procentjes beter geworden is.”

Vanthourenhout ziet het wel op een sprint uitdraaien en dan krijgen Philipsen en Merlier nog de nodige concurrentie uit een andere hoek. “Ook Wout van Aert zal zich trouwens wel in de debatten mengen als we een sprint krijgen”, besluit de bondscoach.