Tom Pidcock geeft ongezouten mening over Van Aert en van der Poel

door: CDC
Tom Pidcock
Afbeelding bron: Photonews

Tom Pidcock, de Britse renner van Ineos Grernadiers kende een zeer sterk 2021. Hij werd Olympisch kampioen en haalde enkele knappe resultaten op de weg. In "The Road Book" laat hij zich nu uit over zijn grootste concurrenten. Cyclingnews bracht een stuk uit.

De puike prestaties van Pidcock bezorgden hem een plek in "The Road Book", een Engelse wieleralmanak die alles verteld over het voorbije wielerjaar. Daar vertelt hij hoe hij de zaken ziet vanuit zijn hoek.

Zo komen zijn rivalen aan bod. Mathieu van der Poel and Wout van Aert, van wie hij aangeeft dat ze vooral onderlinge rivalen zijn en hijzelf met beide goed opschiet. "Mathieu is alleen blij als hij wint, terwijl Wout meer zijn dagen kiest. Soms gaat hij vol en dan wint hij, behalve op het WK van dit jaar." 

Over hun fietskwaliteiten is hij duidelijk: "Beide zijn sterk en explosief, dat komt door de cross die renners zo maakt en je ziet het effect op de weg. Wout is de betere klimmer, zoals hij bewees in de Tour, maar beide kunnen een sprint winnen en doen het goed op de klassiekers."