Vader Evenepoel beleefde bange momenten na val van zoon Remco: "Dat zal de grootste zorg zijn"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel was een van de slachtoffers bij de zware val in de Ronde van het Baskenland. Zijn vader Patrick Evenepoel is vooral opgelucht dat de schade meevalt. 

Vader Patrick Evenepoel was op het moment van de val van zijn zoon in de R.EV Store in Schepdaal. Daar keek hij met enkele supporters naar de koers. "En ik moet wel zeggen: ik was opgelucht toen ik hem zag stappen", zegt hij bij HLN. 

Daarna gingen de gedachten van vader Evenepoel onder meer naar Jonas Vingegaard en de Belg Steff Cras, die ook stevige blessures opliepen. "Dat zijn óók kinderen, partners, papa’s...die beelden gaan door merg en been."

Evenepoel brak zijn sleutelbeen en schouderblad. "We mogen onze pollekes kussen dat de schade niet véél erger was. Hoe hij over die betonnen gracht springt en rakelings naast die boom vliegt.."

Fysiek denkt vader Evenepoel dat het wel snel in orde komt met zijn zoon, omdat sportmannen sneller genezen dan gewone stervelingen. "We zullen Remco vooral mentaal moeten soigneren, denk ik", besluit Patrick Evenepoel.

Tags