Patrick Lefevere stuurde eigen renners dit bericht na overlijden van Gino Mäder

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere is geschrokken van het overlijden van Gino Mäder in de Ronde van Zwitserland. Ook Soudal-QuickStep was in de rittenkoers aanwezig.

Van Patrick Lefevere heeft iedereen het beeld dat het een grote bullebak is, maar het overlijden van een renner in koers maakt ook hem bijzonder triest. Hij greep meteen in ten opzichte van zijn renners die in Zwitserland koersen.

“Ik heb mijn renners in Zwitserland vandaag een bericht gestuurd. Letterlijk: ‘Guys, ik voel me triest om wat er is gebeurd. Het brengt herinneringen terug aan wat wij hebben meegemaakt met Fabio en Remco. Welke beslissing jullie ook nemen – rijden of niet – ik sta achter jullie.’”, zegt Lefevere erover aan Het Nieuwsblad.

Remco Evenepoel kreeg ook nog een persoonlijk berichtje van Patrick Lefevere. “Ik vergeet nooit hoe de ploeg eraan toe was in de Ronde van Polen na het incident met Jakobsen. Iedereen was verteerd door verdriet. Onze mental coach Michael Verschaeve is toen meteen op het vliegtuig gestapt en heeft ter plaatse schitterend werk geleverd. Ik heb Geert Van Bondt, onze ploegleider in Zwitserland, opgedragen om Michael ook nu zeker in te schakelen.”