Wout van Aert nog altijd niet in dialoog met Remco Evenepoel: “Wat mij betreft…”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Throwback naar het WK wielrennen op de weg in Leuven. Geen wereldtitel voor de Belgen, met miserie tussen Evenepoel en Van Aert.

De hoop om de wereldtitel in eigen land te pakken was afgelopen jaar gigantisch groot. Maar het werd niks. Achteraf was er veel miserie tussen Remco Evenepoel en Wout van Aert.

De twee renners hebben echter nog altijd niet samengezeten om het uit te babbelen, zo laat Wout van Aert weten aan de podcast Thuismatch van Sporza.

“Wat mij betreft is alles positief”, zegt van Aert over de heisa. “Remco en ik hebben gezegd dat we nog eens samen zullen zitten om allebei ons gedacht nog eens te zeggen.”

De koers zelf verliep niet zoals de Belgen het gewild haddden. “We hadden ons niets moeten aantrekken van die vroege Franse aanvallen. Maar als Remco meekoerst, gaan de alarmbellen af in de andere landen en zo werd de koers te zwaar gemaakt. Dat was voor mij als kopman niet nodig. Zij moesten mij er maar af krijgen. Nu hebben wij de koers superzwaar gemaakt. Dat was een tactische fout.”

Toch is Van Aert enorm hoopvol voor de toekomst. De zorgen van toen moeten achtergelaten worden. Volgens hem zal het vroeg of laat nog wel lukken met deze groep.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24