Yves Lampaert legt uit wat voor problemen hij allemaal kende voor en op het WK

door: BVDO
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Yves Lampaert zat lange tijd op de hotseats bij het WK tijdrijden in Wollongong, maar uiteindelijk moest hij vrede nemen met de negende plaats.

Achteraf was Yves Lampaert best tevreden met die negende plaats, maar toch had hij gehoopt om wat beter te kunnen doen. “Ik reed een goede tijdrit, maar het was zeker niet mijn beste tijdrit ooit, zeker niet qua wattages. Het was best wel zwaar. Ik word negende van de wereld, dat is mijn plaats, slecht is dat niet”, klonk het op de persconferentie achteraf.

De jetlag speelt hem enorm parten. “Je lichaam reageert toch anders dan je gewoon bent. Je zit al te knikkebollen om 21u 's avonds, maar om 5 uur ben je wel klaar wakker, wat dan weer te vroeg is voor een goede voorbereiding op zo'n WK-dag.”

Ook de voorbereiding op het WK liep niet bijster goed. “Na de Tour heb ik toch wat gesukkeld. Eerst met mijn longen, dan wat zadelproblemen, dus mijn voorbereiding was zeker niet ideaal. Nu voel ik opnieuw dat pijntje aan mijn zitvlak. Hopelijk kan het herstellen tegen zondag. Ik hoop toch nog een percentje beter te worden tegen de wegrit.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24