Ophef na uitspraken van Antwerpse politie tegen meisjes: "Geef mij geen linkse preek"

door: MRO
studenten krijgen uitbrander van politie
Afbeelding bron: Twitter @Cuyverss

Er is ophef ontstaan over een filmpje dat op sociale media circuleert waarbij agenten enkele meisjes aanmanen om 'geen linkse preek' te verkondigen. De Antwerpse politie start een intern onderzoek. 

Het filmpje van het politieoptreden werd op twitter geplaatst door iemand die bij de meisjes was met de volgende toelichting.

"Ik was dus gewoon aan het eten buiten mijn school, twee vriendinnen in dezelfde bubbel zitten dicht op elkaar, die politieagent zegt letterlijk: 'Geef mij geen linkse preek' en “Gij denkt da gij ver gaat komen in het leven'.

In het filmpje is de conversatie tussen de politie en de meisjes duidelijk te horen. "Ik zeg  gewoon dat je afstand moet houden en dan moet je geen links preek afsteken", zegt een agent.

"Wij willen geen problemen", reageert een meisje waarop de agent zegt: "Ik zal u de boete wel opsturen". "Danku, dag, tot de volgende. Nog een fijne dag", antwoordt een meisje.

De agent reageert: "Jij denkt dat je ver gaat komen in het leven ofwa? Met die mentaliteit, juffrouw, ik geef het u op een briefje, daar gaat niet veel van terechtkomen. Als je geen regels kan volgen in het leven, hopeloos."