Politie waarschuwt iedereen: zo word je nu opgelicht aan geldautomaten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er is een nieuwe manier opgedoken waarbij mensen aan een geldautomaat worden opgelicht. De politiezone VLAS legt uit hoe de oplichters tewerk gaan en waarschuwt ons hiervoor.

Zeker twee personen werden slachtoffer van oplichting toen ze geld wilden afhalen aan een geldautomaat in Kortrijk. Een jonge man stond aan de geldautomaat en deed alsof hij dringend geld moest afhalen.

Hij vertelde aan een andere persoon bij de geldautomaat dat het hem niet lukte om geld af te halen en vroeg aan het slachtoffer of die dan voor hem geld kon opnemen. De jonge man beloofde om het geld dan onmiddellijk terug te betalen via de smartphone.

Minstens twee personen gingen in op de vraag van de jonge man. Ze haalden 300 euro af en gaven het aan de oplichter. Die werkte even op zijn gsm en toonde daarna op het scherm van zijn smartphone een bevestiging dat hij het bedrag had teruggestort.

De slachtoffers waren er dus gerust in dat ze hun geld terug hadden gekregen, maar niets bleek minder waar. Wellicht toonde de dader vervalste schermafbeeldingen waardoor de slachtoffers hun geld kwijt zijn.